PERINTEIKÄS SEURA

Valkealan Urheiluautoilijat ry, joka tunnetaan myös lyhennettynä muodossa ValUA, on Pohjois Kymenlaaksolainen autourheiluseura jonka kotipaikka on Kouvola. Seura on perustettu vuonna 1965 Valkealan Tuohikotissa, jossa autourheilukärpäsen puremat puuhamiehet katsoivat tällaisen erikoisseuran tarpeelliseksi.

Valkealan urheiluautoilijat on harrastajaseura joka toimii lähes yksinomaan autourheilun parissa. Seura pyrkii toiminnallaan edistämään yleistä liikenneturvallisuutta ja autourheilua toiminta-alueellaan, joka käsittää pääasiassa Kymenlaakson alueen mutta tarvittaessa on käyty avustamassa kilpailujen järjestämisessä kauempanakin.

Seuran hallinto muodostuu puheenjohtajasta ja kuudesta varsinaisesta hallituksen jäsenestä, joilla on neljä varajäsentä. Seuralla on kerhohuone Kouvolan Viitakummussa Jukolantie 8:ssa, jossa järjestetään kilpailupalaverejä, koulutusta tai muuta toimintaa. Hallitus tarvittaessa perustaa toimikuntia hoitamaan erilaisia tehtäviä.

Tunnettu kilpailujärjestäjä

Valkealan Urheiluautoilijat on tunnettu kilpailujärjestäjä, joka on järjestänyt mm. Syysrylläys nimistä jokamiesluokan kilpailua, rallin harjoituskilpailuja, rallikilpailuja ja rallicrossin SM-osakilpailua.Muita tuttuja kilpailuja menneiltä vuosilta ovat mm: Urhon tiukat rallisprint, PKST sprint, Kymenlaakson ralli, SBC-ajot, Moottoriravit ja Valkeala-Ajo.  Viimevuosina seura on ollut myös vahvasti tuomassa rallicrossin EM-sarjaa takaisin Suomeen ja se huipentui vuonna 2014 Kouvolassa Tykkimäen moottoriradalla ajettuun rallicrossin MM-sarjan osakilpailuun.

Laaja jäsenpohja

Seurassa on noin 250 jäsentä, joista huomattava osa on aktiivikilpailijoita. Kilpailijoiden joukosta on vuosien varrella noussut monia kuljettajia jopa maailmanlaajuiseen kuuluisuuteen. Heistä tunnetuimpina mainittakoon Toni Gardemeister joka Paavo Lukanderin kartturoimana kiersi vuosia rallin MM-sarjaa. Muita huomattavia saavutuksia saaneita ovat mm. moninkertainen rallicrossin suomenmestari Atro Määttä jonka lisäksi suomenmestaruuden samassa lajissa on saalistanut myöskin Toni Niemi. Atro Määtällä on lisäksi myös jääradan suomenmestaruus.

Rallin puolella suomenmestariksi on ajanut Jaana Pajula-Ihaksi, jonka lisäksi myös rallin juniori SM sarjaa edeltäneen Nuoret ritarit rallisarjan on voittanut Markku Käyhty ja Jorma Pekkanen. Autosuunnistuksen puolella seuraa on suomenmestaruuden arvoisesti edustanut menneinä vuosina Taisto Lantta.

Tule mukaan toimintaan

Valkealan Urheiluautoilijat toivottaa kaikki autourheilusta kiinnostuneet tulemaan mukaan hienoon harrastukseen.

LIITY JÄSENEKSI >>